Commentıng

XLCubed – Blog Yazısı No. 11

Commentıng
Excel İşlevi

Nurol Arslan, CEO & Ortak

bsgroup-data-analytics-xlcubed-blog-define-member-set

On birinci XLCubed konumuz

Bugün, XLCubed’deki en ilginç özelliklerden biri olan Commenting’i daha yakından inceleyeceğiz. Bir rakamı tekrar tekrar açıklamaktan veya gerekçelendirmekten yorulmadınız mı? XLCubed, bu soruna, commenting özelliğiyle çözüm buluyor. Tanıtım için örnek bir Kılavuz Çizgisi hazırlayalım.

XLCubed’ün Commenting özelliğini etkinleştirmek çok kolay, göstermek daha da kolaydır. Commenting, Kılavuz Çizgilerine eklenmiş bir özelliktir. Her bir Kılavuz Çizgisi üzerinde etkinleştirilmesi gerekir. Burada harika olan şey şudur ki, Commenting, yani Yorumlamanın etkin olduğu her Kılavuz Çizgisinde, Veri Kataloğunda kullanılan tüm Yorumları görebilirsiniz.

Her Yorum, kendi belirli Koordinatları ile, yani seçilen Değerler ile seçilen Ölçü (Measure) ve Nitelik (Attribute) üzerinde saklanır.

Bir Yorum kaydedilir kaydedilmez pembe bir üçgen ile işaretlenir. Ayrıca, Yorumları daha rahat bir şekilde görüntülemek için her Kılavuz Çizgisi için bir Yorum Çerçevesi etkinleştirme seçeneğimiz de vardır. Burada bir yorumu daha uygun bir şekilde Düzenleyebilir (Edit) veya Yanıtlayabiliriz (Reply).

YouTube‘de videomuzu izleyebilir, ya da daha iyisi, LinkedIn‘deki uzman grubumuza katılabilirsiniz.